Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ziri, Zissel och Zafira måste numera ha munkorg på hundpromenaden. Hör deras matte Susanna Nilsson berätta i videon om oron under hundpromenaderna. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Efter bullfynden i Malmö – nu sätter hon munkorg på sina hundar

Uppdaterad
Publicerad

Hårda små bullar med sylvasst innehåll. Det hittade hundägaren Susanna Nilsson när hon var ute och rastade sina tre Shetland sheepdogs. Trots 150 polisanmälningar fortsätter någon att lägga ut preparerade bullar i parker och hundrastgårdar runt om i Malmö. Nu sätter Susanne Nilsson munkorg på hundarna Ziri, Zissel och Zafira.

– Jag hittade bullarna på Borgmästaregården, säger Susanna Nilsson uppgivet. När jag öppnade dem var det metall klippt som en vass stjärna, förmodligen från en metallburk.

Hon har med sig påsen med bullar, knäcker en av de stenhårda bullarna på marken och visar innehållet. En sylvass metallbit formad som en stjärna.

Enligt Susanna Nilsson har problemet med bullarna eskalerat.

– Det har hållit på i flera år, säger hon. Men det har varit väldigt mycket den senaste tiden. De fanns på fyra ställen bara på min gård.

Köpt munkorgar

Nu har Susanna Nilsson tröttnat på att vara orolig varje gång hon är ute med sina hundar och har köpt munkorgar till sina hundar Ziri, Zissel och Zafira.

– De var inte så glada för det i början, men de har vant sig.

Enligt polisen skadades tre hundar vid Pildammsparken i måndags sedan de ätit av bullarna.

Se mer om hur Susanne undviker de preparerade bullarna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.