Flera skott har gått igenom fönstret på lägenheten i Rosengård. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Fyra skottlossningar i Malmö på 24 timmar – flera lägenheter beskjutna

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot fredag avlossades ytterligare skott i Malmö, denna gång mot en lägenhet i Rosengård. På 24 timmar har det skett fyra skottlossningar i Malmö.

Polisen vet ännu inte om händelserna har ett samband.

– Det är för tidigt att säga om händelserna hänger ihop. Men självklart är det någonting som vi tittar på, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Våldet i Malmö

Här är de senaste skjutningarna i Malmö:

01.38 fredag lägenhet beskjuten i Rosengård

En lägenhet i Rosengård har beskjutits och det är flera skotthål i bostadens fönster. Lägenheten var tom och ingen person skadades.

– Vi kommer att göra en teknisk undersökning av platsen under fredagmorgonen, säger Ulrika Olsson, inre befäl på polisen i Malmö.

I nuläget finns det ingen misstänkt eller gripen. Ärendet rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.

21.38 torsdag kväll lägenhet beskjuten på Stensjögatan

Flera skott sköts genom en lägenhetsdörr när flera personer befann sig i lägenheten. Ingen kom till skada och händelsen utreds som mordförsök.

15.08 torsdag lägenhet beskjuten på Docentgatan

Flera skott avlossades och gick igenom fönstret till bostaden. Det befann sig personer i lägenheten, men ingen ska ha skadats. Polisen utreder händelsen som grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

01.44 torsdag – ung man skjuten vid Mobilia

En man i 20-årsåldern sköts i ryggen vid köpcentret Mobilia. Händelsen utreds som försök till mord, men ingen är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet