Bombskyddet larmades till ett bostadsområde vid Hyllie efter att ett misstänkt farligt föremål upptäckts. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt farligt föremål i Malmö var explosivt

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål hittades under förmiddagen i ett bostadsområde på Lindeborg i Malmö. Polisen upprättade avspärrningar och nationella bombskyddet tillkallades. Senare meddelade polisen att föremålet bedömts vara skarpt och explosivt.

Under förmiddagen spärrade polisen av ett område på Lindeborg efter att allmänheten hittat ett föremål som misstänktes vara farligt.

– Vi har patrull på plats som har gjort en besiktning. Personal tittar på bilderna just nu för att bedöma lämpliga åtgärder, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen.

Skarpt och explosivt

Nationella bombskyddet kallades till platsen för en undersökning av föremålet.  Vid 14-tiden hävdes avspärrningarna och bomskyddet lämnade platsen med föremålet som ansågs vara skarpt och explosivt.

Enligt polisen kommer en anmälan om lagen om explosiva varor att upprättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.