Bombskyddet oskadliggjorde föremålet som hittades utanför en pizzeria i Broby. Foto: Jens Christian

Misstänkt farligt föremål i Broby sköts sönder

Uppdaterad
Publicerad

Bombskyddet har oskadliggjort och tagit med sig ett misstänkt föremål som hittades i Broby i Östra Göinge under lördagen. Ingen person skadades, men stora delar av Broby var avspärrade under lördagen. Enligt uppgifter till Kvällsposten var föremålet skarpt och kunde ha briserat.

Larmet om det misstänkt farliga föremålet nådde polisen strax innan 12 på lördagen.

Nationella bombskyddet kom till platsen för att bedöma om föremålet var farligt eller inte. Strax efter 15.00 på eftermiddagen kom beskedet att bombskyddet oskadliggjort föremålet genom att skjuta på det.

– Det jag kan säga är att föremålet har oskadliggjorts och nu kommer vi fortsätta analysera innehållet för att slå fast vad det är för någonting, säger Filip Annas på polisens ledningscentral.

Kriminaltekniker gjorde en teknisk undersökning på platsen och enligt uppgifter till Kvällsposten kunde polisen under måndagen bekräfta att deras bombexperter hade undersökt föremålet och att det var skarpt.

Polisen har rubricerat händelsen som försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Finns det en hotbild inblandat?

– Det går inte säga vad det är riktat emot, utan det är en av sakerna vi tittar på i utredningen. Just nu finns ingen misstänkt eller gripen, säger FIlip Annas.

Ingen ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.