Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera explosiva föremål hittades i Malmö Foto: Mikael NilssonVisa alla (5)
Visa alla (5)

Flera explosiva föremål togs om hand av bombgruppen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmas strax före klockan 10 på tisdagen om ett misstänkt farligt föremål utanför en entré på Amilonsvägen i Malmö. Senare visade det sig röra flera, explosiva föremål. Nationella bombskyddet har oskadliggjort föremålen och avspärrningarna har hävts.

Flera polispatruller skickades vid 10-tiden till adressen i Fosie i Malmö.

– Föremålet har hittats vid ingången till ett företag som ligger på ett industriområde i Malmö, sade Evelina Olsson, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Skåne.

Ett större område spärrades av och personer på närliggande företag uppmanades att hålla sig inne.

– Vi har spärrat av ett rätt så stort område och nationella bombskyddet är på plats tillsammans med flera polispatruller och arbetar med ärendet. Vi har uppmanat personer i närliggande byggnader att hålla sig inomhus, sade Evelina Olsson.

Strax efter klockan 14 hävdes avspärrningarna.

Är faran över?

– Ja det är den, vi hävde avspärrningarna vid 14.13. Sen de hävdes är det fritt fram för de som stannat inomhus att komma ut.

Foto: Linda Ekström/SVT

Flera explosiva föremål

– Polisen har spärrat av gatan här utanför och uppmanat oss att hålla oss inne i byggnaden, sa en anställd på ett företag som ligger längs Amilonsvägen.

Enligt den anställde, som vill vara anonym, har det talats om flera explosiva föremål och de som väljer att lämna området, får inte åka tillbaka in igen. Polisen bekräftar senare uppgifterna om att det rörde sig om flera föremål.

– Vi har konstaterat att det rört sig om ett flertal föremål med explosiva ämnen. Nationella bombskyddet har oskadliggjort föremålen på plats och nu har kriminaltekniker tagit över, säger Evelina Olsson.

Enligt vittnesuppgifter till Sydsvenskan såg ett av föremålen ut som en termos med fasttejpade pinnar. Polisen vill till SVT inte bekräfta några uppgifter gällande föremålens utseende.

Foto: SVT

Polisen har anmält händelsen som försök till allmänfarlig ödeläggelse, samt allmänfarlig ödeläggelse.

Varför är det två olika rubriceringar?

– Jag kan inte gå in på detaljer i detta specifika ärende, men generellt innebär det att man gjort något som innebär att det räknas som allmänfarlig ödeläggelse, säger Evelina Olsson.

Finns det en hotbild mot någon på adressen?

– Det är något som utredningen får visa.

Ingen har gripits misstänkt för brotten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer