Misstänkt för sprängdåd omhäktad

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-åring som misstänks för sprängdådet vid ett fastighetsbolag på Rosengård i Malmö under julen har begärts omhäktad. Häktningsförhandling pågår, och misstankarna mot pojken har stärkts.

– De går upp på sannolika skäl. Målet är att han ska bli omhäktad på 14 dagar, säger Skånepolisens informatör Ewa-Gun Westford till TT.

Sprängningen på julafton var den fjärde på kort tid i området Herrgården, som är en del av Rosengård i Malmö. Före jul inträffade två explosioner vid fastighetsbolagets lokaler samt en sprängning vid en bil som stod parkerad några hundra meter bort från fastighetsbolaget.

Polisen har varit tydlig med att man tror att pojken utfört sprängningen tillsammans med andra. Två män sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Enligt polisen är personerna inblandade i en större härva som omfattar vapen och svarta hyreskontrakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängdåd på julafton

Mer i ämnet