Kvinnan knuffades ner på spåret på Lunds centralstation. Foto: Anders Magnusson

Kvinna knuffades framför tåget – 33-åring häktas

Uppdaterad
Publicerad

Den 33-årige man som misstänks för att ha knuffat en 70-årig kvinna ner på spåret på Lunds centralstation häktades på onsdagen. Mannen misstänks för mordförsök.

– Han har varken erkänt eller förnekat, säger åklagare Henrik Steen.

Det var på måndagskvällen som kvinnan knuffades ner på tågspåret för att sedan köras på av ett godståg och skadas allvarligt. Kvinnan fördes till Lunds universitetssjukhus där hon fortfarande vårdas. Mannen greps samma kväll.

Ännu inte uttalat sig

Åklagare Henrik Steen begärde på onsdagsförmiddagen mannen häktad och strax före lunch beslutade Lunds tingsrätt om häkting.

33-åringen ska också genomgå en sinnesundersökning.

Mannen förhördes under tisdagen men har överhuvudtaget inte uttalat sig.

– Han har inte sagt någonting i förhör. Han har inte kunnat ange sin inställning till brottsmisstanken, han har varken förnekat eller erkänt, säger Henrik Steen.

Händelsen finns på film

Trots mannens tystnad har Henrik Steen goda förhoppningar om utredningen då ett tjugotal personer på perrongen blev vittnen till händelsen, som dessutom finns på film.

– Jag vill inte gå in på detaljer, men det finns övervakningsfilm som vi har tagit del av och som visar tydligt vad som hände, säger han.

Motivet till dådet är ännu oklart. Enligt polisen finns ingen känd koppling mellan mannen och den 70-åriga kvinnan.

Kvinnans skador är allvarliga men inte livshotande, skriver Sydsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.