Kulhål i fönstret på Drottninggatan i Malmö dagen efter att tre personen skjutits till döds på öppen gata i anslutning till ett internetcafé. Foto: Johan Nilsson / TT

Misstänkt för medhjälp till trippelmord häktad i Malmö

Publicerad

En man i 30-årsåldern har häktats, misstänkt för medhjälp till trippelmordet på Drottninggatan i Malmö i juni.
– Personen är häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till till mord, säger Karin Rosander, på Åklagarmyndighetens pressjour.

Den man i 30-årsåldern som anhölls i torsdags i Malmö, misstänkt för inblanding i sommarens uppmärksammade trippelmord häktas nu av åklagare.
Under lördagsförmiddagen beslutade tingsrätten att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

Tre sköts till döds

Den var den 18 juni som tre män sköts till döds utanför ett internetkafé på Drottninggatan i Malmö.

Mannen i 30-årsåldern anhölls i torsdags i Göteborg, där han också är skriven. Enligt uppgifter till Sydsvenskan är mannen tätt knuten till den organiserade brottsligheten i södra Biskopsgården i Göteborg. Han kopplas enligt tidningen också till flera större narkotikautredningar.

”Mer är såklart att vänta”

Malmös polismästare, Stefan Sintéus kommenterar häktningen på Twitter och konstaterar att mer är att vänta i ärendet.

”Då har vi på Malmöpolisen en häktad för den hänsynslösa skjutningen på Drottninggatan som tog tre unga killars liv och skadade tre. Mer är såklart att vänta. Parallellt med mordutredningarna är det lika viktigt att förhindra nya.”, skriver han i ett inlägg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer