Foto: Jens Christian

Föremål placerat vid bil i centrala Hässleholm – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Bombskyddet var under lördagen på plats i centrala Hässleholm för att hantera ett misstänkt farligt föremål intill en personbil. Lägenheter i närheten fick utrymma medan föremålet förverkades. En anmälan om försök till mord är upprättad.

– Det var bilägaren som ringde in om ett suspekt, fyrkantigt föremål vid bilen, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Strax innan 12.30 påbörjade polisen dörrknackningar i området för att informera om att de boende ska evakuera. Det var bombskyddet som fattade beslutet om utrymning. Vid 16-tiden fick de återvända till sina hem.

– Vi vet inget konkret om föremålet, vi kan inte utesluta att det inte är farligt och därför måste vi hantera det som att det kan smälla, säger Kim Hild.

Bombskyddet besköt föremålet med vattenskott för att förverka det. Det detonerade inte, och man kunde då skicka fram en robot som plockade isär föremålet, enligt SVT:s frilansfotograf på plats.

Polisens bombgrupp var på plats. Foto: Jens Christian

– Det har inte skett något explosion i samband med skjutningen, det tycks inte handla om något farligt föremål, säger Kim Hild.

Bombskyddet lämnade platsen vid 16-tiden.

En anmälan om försök till mord är upprättad, men polisen är förtegen med detaljerna kring händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.