Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens tekniker undersöker studentfastigheten. Foto: Jens Christian

En anhållen för mord på studentboende i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits misstänkt för mord på ett studentboende i Kristianstad under natten mot fredagen. Polispatruller kallades till Olastorpsvägen i bostadsområdet Näsby, där en kvinna hittades död.

Polisen satte under fredagsmorgonen upp avspärrningar i bostadsområdet Näsby i Kristianstad eftersom de misstänkte ett grovt brott. Senare under förmiddagen gick de ut med uppgifterna om att det rör sig om ett mord.

En person anhållen

Polisens tekniker undersöker just nu byggnaden som ligger på Olastorpsvägen.

Enligt vittnen på platsen ska det ha varit bråk i byggnaden vid fyratiden på morgonen och sedan ska minst en person körts därifrån i ambulans.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Malin Paulsson i Kristianstad som meddelar via polisens hemsida att den misstänkte är anhållen på sannolika skäl för mord. Hon kommer inte kommentera fallet ytterligare.

”Kopplingar”

Kvinnan som avled är i 30-årsåldern och den anhållne mannen är i 35-årsåldern. Mannen och kvinnan har kopplingar till varandra, rapporterar polisen på lördagskvällen.

Anhöriga till offret har underrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.