Polisens informatör Ewa-Gun Westford berättade på en presskonferens om det allvarliga brottet. Foto: Mikael Nilsson/Susanne Nord

Misstänkt våldtäkt mot barn i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att en flicka i tioårsåldern utsatts för ett grovt brott i nordöstra Malmö under torsdagen. Ett soprum och cykelförråd har spärrats av.
Under kvällen gick polisen ut med brottsrubricering: våldtäkt mot barn.

– Vi hoppas att boende runt innegården där förrådet ligger mellan Scheelegatan – Sallerupsvägen – Sköldgatan ska ha sett något och kan höra av sig till oss, säger Mats Attin, inre befäl vid polisen i Malmö.

En kvinna som såg barnet larmade polisen vid 17:30 tiden på torsdagskvällen.

Mannen ska ha tagit kontakt med flickan i cykelförrådet, enligt polisen.

– Men vi har ingen misstänkt, säger Mats Attin.

På väg hem

Barnet bor inte i området där det grova brottet inträffade utan ska ha varit på väg hem på cykel.

– Det är känsligt när det handlar om barn, därför är vi så förtegna, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson på polisen.

Mats Attin vill inte berätta vad för slags grovt brott det rör sig om men polisen är angelägna om att få in vittnesuppgifter.

– Vi har ju en specifik brottsplats här och det finns många boende i området. Det var dessutom fortfarande ljust när händelsen inträffade så vi hoppas att boende i området ska höra av sig, säger Mats Attin.

Polisen säger att de prioriterar ärendet väldigt högt.

– Därför att det handlar om ett barn och därför att det handlar om ett väldigt grovt brott, säger Ewa-Gun Westford.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.