Flera polispatruller larmades till platsen. Foto: Mikael Nilsson

Ettåring och 38-årig kvinna vårdas på sjukhus – mordförsök i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En ettårig flicka och en 38-årig kvinna har förts till sjukhus efter ett misstänkt mordförsök i Malmö. Polisen uppger att de har stickskador av ett vasst föremål. En man är anhållen, misstänkt för mordförsök.

En 38-årig kvinna och en ettåring fick under lördagen föras med ambulans till sjukhus efter att blivit utsatta för mordförsök. Händelsen ska ha inträffat vid 18-tiden på lördagskvällen på Bellevuegården.

Flera polispatruller larmades till platsen och ett större område spärrades av. Och den 38-åriga kvinnan fördes till sjukhus med ambulans tillsammans med barnet. En man blev anhållen under natten till söndagen.

– En 28-årig man är anhållen och är misstänkt för försök till mord på sannolika skäl och det gäller både för kvinnan och barnet, säger Annika Collin, pressansvarig för åklagarmyndigheten.

Den misstänkte mannen kommer att förhöras under söndagen.

– På onsdag kommer åklagaren fatta beslut om en eventuell häktning, säger Annika Collin.

Kvinnan och barnet vårdas på sjukhus för sina skador.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan är den anhållna mannen bekant med den skadade kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.