Två döda – misstänkt mord i centrala Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Malmö på lördagsförmiddagen. Vid midnatt gick polisen ut med att det rörde sig om ett misstänkt mord.

Det var under lördagsförmiddagen som polisen larmades till en adress i centrala Malmö.

Två avlidna vuxna personer hade anträffats i bostaden. En anmälan om mord upprättades i det ena fallet. Det andra fallet hanteras som ett dödsfall.

Polisen söker ingen utomstående misstänkt. När brottet har inträffat är fortfarande oklart. Anhöriga är underrättade.

Knackade dörr

Polisens tekniker var på plats och polisen inledde även dörrknackning i området och var kvar till strax före klockan åtta på lördagskvällen.

– Det ska röra sig om en isolerad händelse, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson.

Omständigheterna kring det misstänkta grova brottet vill polisen inte gå ut med och skriver på sin hemsida att ingen information kommer att lämnas i ärendet innan nödvändiga utredningsåtgärder har vidtagits.

– Där är en teknisk undersökning som är gjord och många vittnesförhör som nu ska sättas samman och analyseras, säger polisens presstalesperson Patric Fors till SVT Nyheter Skåne på söndagsorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.