Flertalet poliser larmades till platsen. Foto: Karsten Petersen

Misstänkt grovt brott i Malmö – man hittades död i bostad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern hittades död i en bostad i Hyllie i Malmö under fredagskvällen när polisen gjorde en insats för misstänkt grovt brott. En kvinna i 20-årsåldern greps på plats och är nu anhållen. Händelsen utreds som mord.

Under fredagskvällen var polisen på plats med fem patruller och även tekniker kallades till platsen. Polisen vill inte gå in närmare i detalj på vad som har hänt.

– Vi kan inte säga mer i nuläget och kommer att genomföra informationshämtning bland annat genom dörrknackning, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson.

Tekniker har arbetat på platsen under natten till lördag. Dörrknackning har genomförts och utredningsarbetet kommer att fortsätta under dagen.

– Man kommer fortsätta med dörrknackning och det verkar fortsatt avspärrat, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson.

Kartlägga den avlidnes liv

Under lördagen kommer den anhållna att förhöras och polisen kommer försöka bilda sig en uppfattning och försöka kartlägga den avlidnes liv och varför dådet kan ha inträffat.

– Vi ska försöka få en bättre bild om vad som hänt, säger Sara Andersson.

I övrigt är polisen fortsatt förtegen kring att ge mer information kring det misstänkta mordet.

Enligt polisen ska det inte finnas någon skada på fastigheten. Ärendet leds av åklagare.

Anhöriga är underrättade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.