Fyra personer gripna – försökte kidnappa och råna tonåring och man i Sjöbo

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen tog sig flera personer in i en bostad utanför Vollsjö. Två personer skadades och händelsen rubriceras som försök till grovt rån och försök till människorov.

Det var vid 17.30-tiden som polisen fick in ett larm om att flera personer försökt ta sig in i en bostad utanför Vollsjö i Sjöbo kommun. Enligt polisen har personerna med våld försökt få med sig gods eller pengar från bostaden.

– Personerna försvann från platsen ganska omgående, men efter en kort tids eftersökning har vi gripit fyra personer, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Två personer, en man i 75-årsåldern och en pojke som är under 18 men över 15, skadades i händelsen. Ingen av personerna var i omedelbart behov av vård på sjukhus.

Fyra personer är gripna misstänkta för försök till grovt rån och försök till människorov.

Har ni lyckats fått en bild av vad som har hänt?

– Vi har en bild av händelseförloppet, som baseras på målsägande, men det vill vi inte gå ut med just nu, säger Rickard Lundqvist.

Samtliga personer som är gripna är män, enligt polisen. Tre av de gripna är fyllda 15 men under 18 och en är i 35-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.