Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under eftermiddagen spärrade polisen av ett större område i Oxie i sökandet efter den försvunna kvinnan. Hör SVT:s reporter Ninni Mikael rapportera från platsen. Foto: TT/Johan NilssonVisa alla (3)
Visa alla (3)

Sökandet efter försvunna kvinnan i Malmö – polisen ska dyka i dammen

Uppdaterad
Publicerad

Letandet efter den försvunna kvinnan kommer fortsätta under tisdagen. På morgonen började polisen söka i en damm som ligger på en golfbana i området Sofiedal i Malmöområdet Oxie. Hon anmäldes försvunnen under natten till lördagen och polisen misstänker att hon blivit bortförd mot sin vilja.

På måndagseftermiddagen drog polisen igång en större sökinsats i Malmöstadsdelen Oxie. Strax före klockan 17 spärrade polisen av ett område vid en damm, vilket TV4 var först med att berätta.

– Vi har intensifierat sökandet från luften med helikopter vid det här vattendraget, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen fanns på plats med stora resurser. Rickard Lundqvist vill dock inte berätta varför sökandet riktades in på just dammen.

– Vi har drönare, hundpatruller, rytteriet och många andra patruller på platsen.

Tekniker ska ha lämnat platsen

Enligt SVT:s reporter Ninni Mikael som fanns på plats under kvällen, ska tekniker ha lämnat platsen vid 18-tiden.

– Men det är flera poliser kvar, exakt hur många är svårt att säga eftersom det avspärrade området är så stort, säger hon.

Vattendraget ligger i anslutning till en golfbana, där journalister har samlats vid avspärrningarna.

Polisen har inrättat en samlingspunkt på en närliggande skola.

Vid 20.30-tiden på måndagen meddelade polisen att kvinnan ännu inte var påträffad. Arbetet kommer därför att fortgå, skriver man på sin hemsida.

Kvinnan fick avslag för kontaktförbud

En man i 50-årsåldern som kvinnan tidigare haft en relation med är misstänkt för människorov. Det är samma man som kvinnan sökte kontaktförbud mot för två veckor sedan men som inte beviljades.

Malmö åklagarkammare  konstaterade då att mannen inte tidigare begått något brott mot närstående, och att det därmed fanns för lite grunder för att bevilja kontaktförbud.

Pågående utredning ger för närvarande inte tillräckligt stöd för ansökan eller de misstankar [Den misstänkte] är misstänkt för”, skrev de då.

Vill ännu ha tips

Polisen har gått ut på sin hemsida och söker efter en silverfärgad bil.

– Vi söker efter en Suzuki och kommer att utöka sökandet i Oxie under måndagseftermiddagen, säger Nils Norling, presstalesperson för polisområde Malmö.

Även om den intensifierade sökinsatsen pågår i Oxie är polisen ännu intresserade av tips från ett större område.

– Hon kan finnas på annan plats också och vi är tacksamma för alla tips om någon sett henne sedan i fredags, säger presstalesperson Filip Annas på polisens ledningscentral.

Hur länge sökinsatsen kan tänkas pågå är ännu oklart.

– Det är omöjligt att ge en prognos. Vi söker så länge vi anser att det är nödvändigt och gör en kontinuerlig bedömning, säger Filip Annas.

Under natten till tisdagen fortsatte polisens arbete i mindre skala för att under morgontimmarna återupptas i full skala. SVT:s reporter kunde under morognen rapportera från platsen där polisryttare sökte av ett större område i Oxie.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Misstänkt kidnappning – polisen söker i Oxie Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.