Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vänner till de omkomna männen lade blommor och tände ljus vid kajen där personbilen körde ner i vattnet. Foto: Johan Nilsson/TT/SVT

Misstänkt brott i Industrihamnen – två män hittade i personbil under vattnet

Uppdaterad
Publicerad

Det är ännu inte klart exakt vad som hände när två män dog efter att ha kört ner över kajen i Industrihamnen i Malmö under torsdagskvällen. Men området är känt för buskörning och polisen ska analysera övervakningskameror från området för att ta reda på vad som hände.

En personbil körde under torsdagskvällen ner över Sydkajen i Industrihamnen i Malmö. Larmet kom strax innan klockan 18 på torsdagskvällen. Dykare från räddningstjänsten var nere i vattnet och under insatsen fann man två döda personer i bilen.

Enligt polisen är de avlidna personerna båda män i åldrarna 25-30 år.

Utreds som vållande till annans död

Händelsen rubriceras inledningsvis som mord, något som är vanligt när polisen vill utreda en olyckshändelse. Senare under fredagen ändrades rubriceringen till vållande till annans död eftersom ingenting tyder på att det rör sig om mord.

– Vi letar inte efter någon misstänkt, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Ingen misstänkt

När SVT är på plats dagen efter olyckan har vänner till männen lagt blommor vid kajen.

Området runt hamnen i Malmö är känt för buskörning, men exakt vad som hänt i det här fallet utreds fortfarande av polis. De går bland annat igenom övervakningskameror vid Sydkajen.

– Ärendet utreds som en trafikhändelse, säger Patric Fors.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Johan Nilsson/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.