Polisens kriminaltekniker arbetade kring området vid Malmgatan och Kanalgatan i Eslöv på långfredagens skottlossning. Foto: Johan Nilsson/TT

16-årig pojke anhållen misstänkt för mordförsök i Eslöv

Uppdaterad
Publicerad

Under långfredagens kväll larmades polisen om en misstänkt skottlossning i Eslöv. En man i 25-årsåldern fick allvarliga men inte livshotande skador och fördes med ambulans till sjukhus. Enligt TT har en 16-årig pojke anhållits misstänkt för mordförsök på mannen.

Larmet om skottlossningen kom vid klockan 18.45 på långfredagskvällen. Enligt uppringaren hade en man blivit skjuten och flera personer hade i samband med det lämnat platsen.

Mannen, som är i 25-årsåldern, skadades allvarligt men var vaken och talbar när han fördes till sjukhus.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Polisen upprättade stora avspärrningar vid Stora Torg i Eslöv.

En person frihetsberövad

Flera utredningsåtgärder inleddes med bland annat vittnesförhör från platsen, dörrknackning i närliggande fastigheter samt teknisk undersökning.

Vid 23-tiden på fredagen hävdes avspärrningarna.

På påskaftons morgon meddelar polisen att en person har frihetsberövats. Mannen skall höras under dagen.

– Vi kan inte säga så mycket mer än att mannen är frihetsberövad. Det är ännu inte klarlagt om det är fler personer vi söker, säger polisens presstalesperson Kim Hild till SVT Nyheter Skåne, strax före klockan 9 på påskafton.

På påskaftonens eftermiddag uppger Åklagarmyndighetens presstalesperson Robin Simonsson för TT att pojken är skäligen misstänkt för mordförsök, vilket är den lägre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.