Polisinsats vid Gamlegården efter en misstänkt skottlossning. Foto: Jens Christian

Misstänkt skottlossning i Kristianstad var inte riktad mot någon person

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen fick polisen flera samtal om höga smällar i Gamlegården i Kristianstad. Polisen gjorde fynd på platsen som tyder på att det rör sig om en skottlossning.

Polis larmades till området Gamlegården i Kristianstad vid 20:30-tiden på måndagskvällen efter flera samtal om höga smällar, vilket Kristianstadsbladet först kunde berätta.

– Vi har haft en ganska stor resurs på plats. De har gjort fynd som skulle kunna tyda på att det rör sig om en skottlossning. Vi undersöker området däromkring närmare, och har bland annat specialsökhund på plats, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen till SVT Nyheter Skåne.

Skotthål i vägskylt

Efter gårdagens tekniska undersökning kan polisen på tisdagen konstatera att det varit en skottlossning, men det ska inte ha varit riktat mot någon person.

– Fyndet har varit att man hittat några skotthål i en vägskylt. Det finns inga indikationer på att någon skadats, inte som vi har fått kännedom om, säger Marielle Kamp, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Händelsen är rubricerad som grovt vapenbrott och ingen är frihetsberövad i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.