Misstänkt skottlossning på innergård i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit en man i 40-årsåldern i samband med en misstänkt skottlossning i Kristianstad. Samme man ska även ha utsatts för ett mordförsök.

Polisen larmades till platsen vid 16.30-tiden på fredagseftermiddagen efter att ha fått ett samtal om att någon blivit jagad med ett tillhygge vid Albogatan i stadsdelen Gamlegården.

Väl på plats griper polisen en man i 40-årsåldern som nu misstänks för grovt vapenbrott. I samband med händelsen misstänker polisen att den gripne mannen har utsatts för ett mordförsök.

– Vi har spärrat av och kommer att söka spår på platsen. Förundersökningen pågår och vi försöker ta reda på vad som har hänt eftersom den gripne både är misstänkt och målsägande, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist som inte vill gå in på närmare detaljer.

Uppdatering:

Enligt polisen i Kristianstad har flera personer på platsen sett händelsen, men om skottlossningen ägde rum vill inte polisen bekräfta ännu även om de de har tecken på att en skottlossning kan ha inträffat. Under dagen arbetar polisen med att söka fler vittnesmål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.