Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En bil med skottskador påträffades på lördagseftermiddagen i korsningen mellan Jägersrovägen och Poppelgatan i Malmö. Polisen utreder nu misstänkt skottlossning. Foto: Johan Dernelius/SVT

Skottlossning i Malmö – beskjuten bil hittad

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 14.30 på lördagen fick polisen larm om en misstänkt skottlossning Västra Kattarp i Malmö. Flera uppringare hörde av sig till polisen om att de hört skott i området.

Polisen var på plats med flera styrkor och arbetade utifrån misstanken om att en skottlossning ägt rum.

– Flera polispatruller är på plats i närheten av Jägersrovägen och Lönngatan i Malmö för att utreda vad som hänt, säger Kim Hild, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Skåne.

En bil med skottskador påträffades senare i korsningen mellan Jägersrovägen och Poppelgatan. Det finns inga uppgifter om personskador.

Bilen med skottskador påträffades i västra Kattarp i Malmö på lördagseftermiddagen. Foto: Johan Dernelius/SVT

Tomhylsor hittade

På söndagen fanns fortfarande ingen misstänkt eller gripen i ärendet, som rubriceras som grovt vapenbrott och skadegörelse.

– Bilen är tagen i beslag och man har säkrat tomhylsor vilket bekräftar att det rört sig om en skarp skottlossning. Nu fortsätter utredningen. Man har många vittnesuppgifter att sammanställa under helgen, säger polisens presstalesperson Kim Hild till SVT Nyheter Skåne vid 10-tiden på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.