Polis söker efter spår vid en misstänkt skottlossning i Trelleborg. Foto: Casper Johansson

Man beskjuten – tre anhållna misstänkta för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Under natten spärrade polisen av ett större grönområde i Trelleborg efter larm om skottlossning. En man i 20-årsåldern larmade om att han blivit beskjuten. Under natten greps tre personer som nu har anhållits misstänkta för mordförsök, enligt Stephan Söderholm, polisens presstalesperson i Region Syd.

Natten mot onsdag ryckte polisen i Trelleborg ut till ett grönområde på Syster Jennys väg efter larm om skottlossning. Enligt vittnen på platsen fanns en hundpatrull på platsen som letade efter spår.

– Vi får larm 00.48 av en inringare som hört smällar som kan vara skottlossning. När patrullen kommer till platsen påträffar de en man i 20-årsåldern som uppger att han blivit beskjuten, men mannen är inte skadad, sade Åsa Emanuelsson.

Tre anhållna

Under natten grep polisen tre personer i 20-årsåldern som i samband med händelsen misstänks för mordförsök.

– Platsen är fortfarande avspärrad och tekniker är på plats för att göra en teknisk undersökning, sade Åsa Emanuelsson, polisens presstalesperson i Region Syd.

Vid brottsplatsundersökningen under förmiddagen har polisen hittat tomhylsor på platsen, vilket bekräftar mannens uppgifter om att en skottlossning ägt rum på platsen.

Vid 14:15-tiden berättar Stephan Söderholm att åklagare Pernilla Åström anhållit de tre personerna misstänkta för mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.