Tre personer frihetsberövade efter skottlossning i Bunkeflo

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt skottlossning har ägt rum i Bunkeflo i utkanten av Malmö. Enligt polisen handlar det om personer i en bil som har skjutit mot en annan bil under färd. En större avspärrning har upprättats i området och tre personer sitter anhållna.

Polisen larmades till platsen vid 16.14 på torsdagseftermiddagen. Ett större område kring Blåsebergavägen, Gottorpsvägen, Halmgatan och Skånegårdsvägen har spärrats av för brottsplatsundersökning.

– Eftersom det har skett en eventuell skottlossning under färd så kan hylsor finnas under en längre sträcka och det är därför avspärrningen är omfattande, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

En stor polisinsats pågår runt om i Malmö. Tre personer är frihetsberövade i ärendet. Den beskjutna bilen är tagen i beslag och polisen söker fortfarande efter en mörk eller svart Audi som senast sågs i Fosie- och Oxieområdet.

Skotthål i fönster

– Vi har haft syn på den i ett skede i händelseförloppet men vi är fortfarande intresserade av den bilen, säger Rickard Lundqvist.

Ett skotthål har i ett fönster till en lägenhet i närheten av brottsplatsen har också hittats men det är okänt om det finns en koppling till den aktuella händelsen.

Ingen person har konstaterats skadad. En anmälan om försök till mord och grovt vapenbrott har upprättats.

Senare så greps och anhölls tre personer, två män och en kvinna, misstänkta för skottlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.