Skottlossning på Lindängen

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller ryckte ut till Lindängen i Malmö under lördagskvällen efter att uppringare hört flera smällar utomhus. På plats kunde polisen konstatera att det skett en skottlossning. Polisen misstänker nu att det är riktat mot åtta personer som tillhör den kriminella gängmiljön i Malmö.

Larmet kom in strax efter klockan sju på lördagskvällen. Flera uppringare hade hört smällar utomhus, och i samband med det har även flera personer setts lämna platsen.

– Det fanns kvar en del personer när vi kom fram, och dessa har vi kontrollerat och pratat med. Sedan har flera personer setts lämna platsen, dessa letar vi efter i nuläget, sa Patric Fors, presstalesperson på polisen.

Flera skotthål upptäcktes

Det finns inga rapporter om skadade. En misstänkt brottsplats, en parkeringsplats vid ett flerfamiljshus, spärrades av under natten och söktes igenom med specialsökhund.

Efter att ha genomfört tekniska undersökningar under natten kunde polisen konstatera att det skett en skottlossning på platsen. Man har bland annat hittat skotthål i parkerade bilar.

Flertalet förhör och husrannsakningar är genomförda under natten och morgonen. Det finns i nuläget ingen frihetsberövad i ärendet.

Riktat mot gängkriminella

Målsägande är i nuläget åtta män i 20-35 årsåldern som samtliga tillhör den kriminella gängmiljön i Malmö.

– Man misstänker att det är riktat mot de här personerna, säger Sara Andersson, presstalesperson på polisen.

Polisen kommer fortsätta med förhör och vidare tekniska undersökningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.