Polisen söker spå efter att en kvinna misstänks ha våldtagits utomhus i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Polisen: Vi är i behov av vittnesuppgifter

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt våldtäkt ska ha skett på Möllevångstorget under natten till onsdagen. Polisen har spärrat av platsen och vill nu komma i kontakt med alla som kan ha sett något som kan kopplas till brottet.

En 18-årig kvinna har anmält att hon våldtagits någon gång mellan klockan två och tre under natten till onsdagen. Brottet ska ha begåtts på Södra Skolgatan vid Möllevångstorget. Kvinnan tog sig själv till sjukhus efter händelsen.

Rör det sig om en överfallsvåldtäkt?

– Det har skett utomhus av en för henne okänd gärningsman, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.

Polisen kan i nuläget inte säga om det finns något samband med de tidigare våldtäkterna i Malmö.

– Det är alldeles för tidigt att göra en sådan bedöming. Det vi gör just nu är att vi går igenom de uppgifter vi har i det här ärendet och så sammanställer vi det, sen får utredarna titta på om det finns något samband, säger Jimmy Modin.

Minsta lilla iakttagelse räcker

Polisen vill nu få in vittnesuppgifter om händelsen.

– Vi vill få så ofärgade uppgifter som möjligt, därför går vi i nuläget inte ut med mer information, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen.

– Det behöver inte vara något speciellt, minsta lilla iakttagelse räcker, säger Jimmy Modin.

Under dagen kommer tekniker undersöka platsen och knacka dörr i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.