Polisen efterlyser vittnen efter händelsen i Näsby i Kristianstad. Foto: Henrik Nordell

Ännu ingen gripen efter misstänkt våldtäktsförsök mot flicka i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En flicka, under tio år, misstänks ha blivit utsatt för ett våldtäktsförsök i en källare till ett bostadshus i Kristianstad. Den misstänkta våldtäkten ska ha skett på söndagskvällen i stadsdelen Näsby i Kristianstad.

En man ska, enligt polisen, ha kommit fram till flickan när hon befann sig på en innergård och förmått henne att följa med ner till källaren. Där ska han ha utsatt henne för ett våldtäksförsök. Flickan lyckades på egen hand ta sig ut från källaren.

Polisen har hållit flera förhör med flickan men har fortfarande inte funnit någon misstänkt i fallet.

– Vi har fortfarande ingen frihetsberövad i utredningen. Men vi jobbar på bland annat med dörrknackning i området för att komma i kontakt med personer vi ännu inte fått tag på, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen, till SVT Nyheter på onsdagen.

Polisen efterlyser vittnen

Även under söndagskvällen knackade polisen dörr i området och sökte med hundpatrull på platsen.

– Om det är någon i området kring Näsby som sett något, så är vi väldigt intresserade av att de hör av sig, säger Robert Loeffel.

Ärendet rubriceras som försök till grov våldtäkt.

– Vi fortsätter med klassiska utredningsåtgärder och vi hoppas på tips från allmänheten som kan leda oss vidare, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Skåne på måndagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.