Det var i juletid förra året som ett stort sällskap lämnade restaurangen Atmosfär i Malmö utan att betala notan. Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra omhäktas efter springnotan – misstänks även för möbelbedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

De fyra personerna som anklagas för den uppmärksammade springnotan från en Malmökrog på juldagen har omhäktats – och misstänks för fler brott.

De fyra personerna, två män och två kvinnor i åldern 31 till 43 år, omhäktades på torsdagen misstänkta för grovt bedrägeri efter att de på juldagen lämnade en krog i Malmö utan att betala notan på drygt 82 000 kronor. Totalt var cirka 35 personer med i sällskapet som bara reste sig och lämnade restaurangen i flera taxibilar.

Men det grova bedrägeriet är inte det enda brott som kvartetten anklagas för.

Springnotan i Malmö

Handlat möbler för 400 000 kronor

Åklagare Henrik Nordquist berättar för TT att de fyra personerna numera även är häktade för tre andra grova bedrägeribrott.

Vid två tillfällen ska personerna ha handlat möbler för totalt mer än 400 000 kronor utan att betala fakturan, först på ett varuhus i Malmö och sedan i Mölndal. Och vid ett tillfälle ska de ha checkat in på ett spa utan att betala för sig.

Alla fyra förnekar brott, säger Henrik Nordquist.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fyra personer är häktade för flertalet bedrägerier. I klippet får du veta mer om de misstänktas tidigare brott. Foto: Truls Wallin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Springnotan i Malmö

Mer i ämnet