Mordförsök i Eslöv och Kristianstad under natten

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern skadades allvarligt efter att ha blivit överfallen av två personer i Eslöv under natten till söndagen. Polisen rubricerar det hela som försök till mord alternativt dråp.

Mannen och ytterligare en person var på väg hem från en uteställe i Eslöv när två okända personer gick ikapp dem och gav sig på mannen. Enligt polisen fick han ta emot sparkar och slag mot kropp och huvud och gärningspersonerna använde också ett trubbigt tillhygge.

– Vad vi vet nu så var det ett helt oprovocerat överfall från två okända personer, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Det finns ännu ingen misstänkt.

Mordförsök i Kristianstad

Även i Kristianstad inträffade ett överfall under natten. Vid 03.30-tiden på söndagsmorgonen påträffades en stickskadad man på Nya Boulevarden.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Det är oklart hur pass allvarligt skadad han är, men polisen rubricerar även detta som ett mordförsök. Inte heller här finns just nu någon misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.