Danmark återinför munskyddskrav lagom till jul. Så här såg det ut i julhandeln i Köpenhamn förra året. Foto: Johan Nilsson/TT

Krav på munskydd återinförs i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

I och med det förvärrade smittläget vill den danska regeringen återinföra munskydd i kollektivtrafik, butiker och på sjukhus rapporter DR.

Det senaste dygnet har 4 426 fall av covid-19 bekräftats i Danmark och på en presskonferens under onsdagseftermiddagen meddelade regeringen att man vill införa och utreda ytterligare restriktioner.

Från och med den 29 november vill regeringen göra det obligatoriskt med munskydd i kollektivtrafik, butiker och på sjukhus. Ett slutgiltigt beslut fattas under torsdagen då Folketingets epidemiutskott, där samtliga partier finns representerade, har möte.

Utöka användning av coronapass

Regeringen vill även utöka användningen av coronapass så att det även ska gälla på statliga arbetsplatser, gymnasieskolor och vuxenutbildningar. För att få igenom detta krävs dock att en majoritet i Folketinget röstar för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.