Kommundirektören Johan Lundgren och kultur- och fritidschefen Tomas Djurfeldt står för sång i videon. Foto: Ted Sandberg

Musikvideo ska få Svedalabor att tvätta händerna

Uppdaterad
Publicerad

Svedala kommun vill genom en musikvideo få sina invånare att hålla nere smittspridningen av corona. Till melodin av Björn Skifs gamla hit Michelangelo, sjunger kommunens medarbetare om vikten av att tvätta händerna.

– Michelangelo är en trallvänlig låt, så det var därför det blev den, säger Johan Lundgren, kommundirektör i Svedala.

Tillsammans med Tomas Djurfeldt, områdeschef på kultur och fritid i Svedala, frontar han videon där flera av kommunens medarbetare dansar och tvättar händerna.

Johan Lundgren, kommundirektör i Svedala, sjunger om vikten av att tvätta händerna. Foto: Johanna Olofsson

Michelangelo – tvätta händerna

Björn Skifs och Bengt Palmers hit Michelangelo från Melodifestivalen 1975 har fått en ny text, skriven av Anders Rosell på Svedala kulturskola. Musik- och filmproduktion står Ted Sandberg för.

Johan Lundgren menar att musikvideon är en liten del i allt som Svedala kommun gör för att hålla nere smittspridningen. Han tycker inte att den har inneburit något slöseri med kommunens pengar.

– Pengarna i detta är för det första inte så stora. Och för det andra så har vi kunnat anlita ett lokalt bolag som har hjälpt oss att genomföra projektet, säger Johan Lundgren.

På onsdagen, två dagar efter att videoklippet publicerades, hade det 17 000 visningar på Youtube.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.