Nisse Hellberg Foto: Janerik Henriksson / TT

Nisse Hellberg: ”Det blir klassisk Wilmer X”

Uppdaterad
Publicerad

Sångaren Nisse Hellberg har aldrig satt sin fot på Sweden Rock Festival. Men han tror att det blir en lämplig plats för bandet att återförenas på.

Förutom själva premiärspelningen är väldigt lite spikat kring sommarens återföreningsturné. 
– Jag vet inga fler datum egentligen. Det är under konstruktion. Sweden Rock är det enda som är officiellt i dagsläget. Men vi har vikt hela sommaren åt det här, och ska göra så många spelningar vi kan och får. Det har gått lång tid sen sist, nästan för lång tid om du frågar mig, säger Nisse Hellberg. 

Kommer ni ta fasta på någon speciell period eller är det rentav nytt på gång?
– Vi kommer inte spela hela Mambo Feber direkt. Vi sätter oss in i publikens situation. Vi väljer efter det. Klassisk Wilmer X helt enkelt. Det blir kända och mindre kända låtar, fullt ös och några ballader.
– Inga koncept, Wilmer X är tillbaka. I den form vi var sist, ja fast med Janne Lindén på extra gitarr.

Några speciella omständigheter ni kan locka med i samband med Sweden Rock, blir det pyroteknik och hela den grejen nu?
– Jag har aldrig varit där faktiskt, lite pinsamt kanske. Men festivalen har ju utvecklas. Tror vi passar in där. Torsson har ju spelat där, så då kan väl vi.
– Det kommer inte bli så mycket pyroteknik eller så, Det blir en klassisk Wilmer X. Det finns ju nåt i vår grej. Vi bara går ut och kör. Skulle vara fånigt om vi skulle behöva dansare eller kör eller nåt. Det blir pang på rödbetan.
 

Fotnot: Wilmer X 2018 består av Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Sticky Bomb och Janne Lindén.

Wilmer X tog under det sena sjuttiotalet sina första stapplande steg som Wilmer Pitt. Ett namn vars ändelse inför släppet av bandets första mini-LP byttes mot det mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer