Drygt 45 000 nya vaccintider kommer att släppas för skånska 35–39-åringar från tidig tisdag kväll. Foto: Johan Nilsson/TT

Dags för 35-åringar att boka vaccinering i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en åldersgrupp skåningar kan nu vaccinera sig mot covid-19. På tisdag får personer mellan 35 och 39 år boka tid för vaccinering.

Region Skåne gav beskedet i ett pressmeddelande på måndagen. Anledningen till att det sker just nu är att det finns god tillgång på vaccin. Drygt 45 000 nya vaccintider kommer att släppas för 35–39-åringar från tidig tisdag kväll. 

Varsomhelt i länet

Tiderna kommer att släppas löpande. Den som vill hitta en tid är inte bunden till sin hemkommun eller närmaste vaccinationsställe, skriver Region Skåne. Det finns 49 olika platser där man kan få vaccinet, på regionens samlingssida på nätet. Viktigt är dock att man kan ta båda doserna på samma plats. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.