Zlatan-statyns sockel flyttas för reparation Foto: Bernard Mikulic

Nu ska sista delen av Zlatan-statyn bort

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska de sista resterna av Zlatanstatyn bort från Stadiontorget. På tisdagen börjades arbetet med att ta bort stenläggningen och frilägga den flera ton tunga sockeln som ska repareras.

I oktober invigdes statyn av Zlatan Ibrahimovic och knappt tre månader och flera vandaliseringar senare så ska den flyttas för reparation. Och det råder fortfarande delade meningar om statyns framtid. Malmöbon Janos Wickhardt Grönhed cyklar förbi när arbetet pågår:

– Jag beklagar detta av hela mitt hjärta. Det är ingen som gjort så mycket för Malmö och MFF som Zlatan Ibrahimovic så jag hoppas och tror att den kommer tillbaka snart igen.

Eva Wemmenhed, som också passerar platsen, vill att statyn flyttas:

– Jag tycker personligen att statyn var malplacerad här. Den har ju blivit så vandaliserad. Sätt den på Rosengård. Där kan den kanske göra nytta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.