Mohammed Hameda var en av de som passade på att vaccinera sig när det var drop-in. Foto: SVT

Mohammad vaccinerade sig i moskén efter fredagsbönen

Uppdaterad
Publicerad

Två fredagar i rad är det möjligt att vaccinera sig mot covid-19 i samband med fredagsbönen på moskén Skandinaviska WAKF i Malmö. Region Skåne i samarbete med länsstyrelsen står för initiativet.

– Länsstyrelsen har varit ute i flera skånska kommuner under tre månader och detta är första gången informationshubben besöker en moské, säger Fredrik Kristell, chef på den tillfälliga covid-19-enheten på Länsstyrelsen Skåne.

Under fredagens vaccineringskampanj hade 35 personer förbokat sin vaccintid i moskén och ännu fler på drop-in-tid med hjälp av länsstyrelsens informatörer som var på plats utanför moskén.

Hörde under bönen

Mohammad Hameda var en av de som kom förbi på drop-in. Han jobbar i närheten av moskén och hörde om möjligheten av sin arbetsgivare.

– Jag var tveksam men i slutändan så måste man ta vaccinet i vilket fall som helst och så fort som möjligt. Jag uppmanar alla att göra det, säger han.

Ahmad Atalla genomgick en operation för några månader sedan och har av läkare varit avrådd från att vaccinera sig hittills.

– Men i dag lyssnade jag på talet på fredagsbönen och hörde att man kunde vaccinera sig så jag gick direkt hit.

Följ med på vaccineringen i moskén i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.