Foto: Mikael Nilsson

Ny explosion i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

För andra natten i rad utsattes ett fastighetskontor i Rosengård i Malmö för ett sprängdåd. Detonationen var kraftig och ett flertal personer larmade polisen.

Vid 04.13 ringde flera personer polisen och larmade om en explosion på Ramels väg i Rosengård i Malmö. Det var samma fastighetskontor som utsatts för ett sprängdåd som natten innan. Men nu en annan del av fastigheten.

Ett flertal fönster har krossats i en kontorslokal. Det ska även ha uppstått skador på en lägenhet i närheten. Det finns inga uppgifter om att någon person blivit skadad.

– Det pågår ett utredningsarbete sedan tidigare och det är inte uteslutet att de båda sprängningarna hör samman eftersom de inträffade i samma fastighet, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på Ledningscentral Syd.

Vräkning misstänkt motiv

De utsatta kontorslokalerna används av ett fastighetsbolag. Polisen misstänker att sprängdåden kan kopplas till bolagets beslut om en vräkning.

– Det har varit en konflikt mellan boende och det här bostadsföretaget. Det är ett beslut om avvisning av två familjer, säger Anders Oxelbrand, inre befäl vid Malmöpolisen.

Platsen är avspärrad och undersöks av tekniker. Polisen har inlett en förundersökning om grov allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.