Polisens kriminaltekniker säkrar spår efter skottlossningen vid en pizzeria på Ystadsgatan vid Möllevångstorget i Malmö natten den 9 november. Foto: TT

Ny förstärkning till polisen i region Syd

Uppdaterad
Publicerad

Polisens nationella operativa avdelning, Noa, skickar ytterligare förstärkning till polisregion Syd, som ska hjälpa till med att utreda flera skjutningar och sprängningar.

Det handlar om ett ”omfattande stöd med kvalificerad utredningsresurs”, skriver polisen på sin hemsida , som skickas till region Syd för att i arbetet med att utreda flera fall av grovt våld i form av skjutningar och sprängningar.

Det är den andra resursförstärkningen till region Syd på kort tid och en del av den satsning som kallas Operation rimfrost.

Med ”Operation rimfrost” vill polisen minska antalet sprängningar och skjutningar – bland annat genom tydligare prioriteringar inom polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.