”Bror” handlar om fyra killkompisar som gör ett fynd som förändrar livet. Foto: Johan Tholson/SVT

Killgäng i Eslöv skildras i ny tv-serie

Uppdaterad
Publicerad

SVT har haft stora framgångar med ungdomsserien Festen som producerats i Malmö. Nu pågår inspelningarna av nästa stora dramaserie ”Bror”, om fyra 18-åriga killar från Eslöv som efter en festkväll gör ett fynd i ett ödehus på landet.

Bror handlar om vännerna Zacke, Amir, Noah och Basse – vanliga unga killar som efter en fest gör en dramatisk upptäckt i ett ödeshus. Ett fynd som förändrar livet och lojaliteten i gänget.

– Det handlar mycket om manlig vänskap, om vem som verkligen är ens bror när det verkligen gäller. Det är spännande med småstaden för att alla vet vem man är och det man gör vet alla om. Då kan det vara svårare att vara den man vill, säger Hanna Lagerberg, regissör.

Fyra unga, glada amatörer

Det handlar om hur det är att som ung kille växa upp i småstad. Huvudrollerna spelas av fyra amatörskådespelare.

– Jag tycker att det är skitkul att var med om detta och vara en stor del av det, säger Kian Razmi som spelar Amir.

– Jag tycker också att det är jättekul.  Jag har varit intresserad av skådespeleri ett tag men sen fick jag möjligheten att göra detta och det blev en stor grej, säger Mio Linnér Edman som spelar Zacke i serien.

Totalt blir det 10 avsnitt á 20 minuter och Bror har premiär under sommaren 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.