Camilla Ekberg ute på sin frukostrunda. Foto: SVT

Nya brädtrenden är här: Trampa vatten med pedaler

Uppdaterad
Publicerad

Kan vi gå på vatten? Tveksamt enligt de flesta, men nu kan Camilla Ekberg trampa på vatten. Den nya formen stand up-pedalboard är här.

– Man kan glida över stilla vatten och njuta av mindfullness eller så kan man trampa på och få upp lite puls i träningssyfte, säger Camilla Ekberg.

”Äntligen något på vatten jag kan göra”

På håll ser det nästan ut som att hon går på vatten. Det är mångsidigheten och den härliga känslan av att vara på havet som ger henne mest glädje.

– De flesta i min familj vindsurfar och åker vattenskidor och det är lite för fartfyllt för mig. Så när jag såg denna så tänkte jag, yes, äntligen något på vattnet som jag kan göra, säger hon.

Styr brädan med handtag

Camilla Ekberg har just kommit in till land efter att ha varit ute på en frukostrunda till havs i Malmö. Baktill på brädan kunde hon sätta fast packningen och sedan var det bara att ställa sig upp och trampa iväg. Med händerna på handtaget har hon kunnat styra vilken riktning hon vill åka i.

Passar alla oavsett ålder

Hon tycker att det bästa med pedalboarden – icke att förväxlas med padelboard – är att den passar alla.

– Egentligen är glädjen med den att alla oavsett ålder kan komma ut på vattnet.

Padelboard är en liknande bräda, men i stället för att trampa så paddlar man sig fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.