Svaneskolans skolgård i Lund. Foto: Lunds kommun

Klart: Nya Hedda Anderssongymnasiet byggs på Svaneskolans tomt

Publicerad

Efter ett utdraget möte i Lunds kommunfullmäktige togs beslutet att bygga nya Hedda Anderssongymnasiet på Svaneskolans tomt. Men samtidigt får kommunstyrelsen i uppdrag att utreda om de två skolorna kan samexistera under samma tak.

Kommunfullmäktige inleddes vid klockan 17 och bara strax innan klockan 22 togs beslutet: Det nya Hedda Anderssongymnasiet ska byggas på Svaneskolans tomt och den får kosta 750 miljoner. Därmed föll förslaget om att förlägga Svaneskolan på Ideon.

Dock bifölls även ett tilläggsförslag, där kommunstyrelsen nu ska utreda pröva samlokalisera Svaneskolan och Hedda Anderssongymnasiet på samma tomt som två skolenheter. Det vill säga, låta skolorna existera under samma tak men i grunden separata.

Samtidigt som ovan nämnda tillägg utreds, ska även ett tredje alternativ utredas. Det handlar om att Svaneskolan direkt placeras permanent på Parkskolan, det vill säga utan att tillfälligt förlägga den vid Lerbäcksskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer