Maya Hasan och Roudy Elkhalifeh tycker det är svårt att hålla avstånd till sin vänner. Foto: Andreas Irebring

Nya skärpta coronarestriktioner i Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

Den snabba smittspridningen av covid-19 gör att många skånska kommuner väljer att skärpa sina riktlinjer. Däribland Trelleborg.

– Vi gör det här för trelleborgarna. Det tror jag till och med att ungdomarna som har höstlov kan förstå, säger Mikael Rubin (M), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg. 

Maya Hasan och Roudy Elkhalifeh, som har höstlov den här veckan, tycker det är tråkigt att många lovaktiviteter nu har blivit inställda. Samtidigt har de förståelse för att kommunen tagit beslutet. Men de medger att det är svårt att hålla avstånd ibland

– Det har inte gått så bra. Det är svårt att hålla avstånd med mina vänner. Vi vill krama varandra, säger Maya Hasan och hennes vän Roudy Elkahlifeh fyller i:

– Jag tycker det går bra att hålla avstånd. Men kanske inte med kompisar för då vill man vara nära. Jag håller avstånd mot människor som jag inte känner.

Nödvändigt ont

Eva Larsson ser det som ett nödvändigt ont att restriktionerna hårdnar igen.

– Men det är klart att det är tråkigt. Jag saknar gemenskapen.

Annette Jönsson håller med.

– Reglerna måste ju tyvärr till även om det är trist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.