Nya spelare ska lyfta Vittsjö

Publicerad

Vittsjös allsvenska damlag har stuvat om rejält i truppen inför den här säsongen. Klubben har fått sju nya spelare, varav många unga.

 Förhoppningarna är stora om en högre placering i år än i fjol. Men samtidigt höjs ett varningens finger för att truppen är för tunn.

Vittsjö är den lilla klubben med små resurser, men som gjort det mycket bra under de två säsongen de varit i Allsvenskan, sexa 2012 och åtta förra året. I år har man tappat en del spelare, och fått in många nya.  Men stommen i mittfältet och anfallet är kvar.

– Det känns bra. Det är en spännande trupp. Vi har breddat truppen från förra året och samtidigt fått in mer spetskvalitet, säger anfallaren Sofie Andersson, som kom till klubben 2011.

Nya målvakter

Det är sju nya spelare i truppen. Flera av dem är unga och lovande.

– Vi ville ta in några yngre spelare, som kan utvecklas och ta plats i laget. Det gäller framför allt Johanna Ejdelind och Jessica Castenhammar, som vi har tagit hit från Stattena i Helsingborg, säger Simon Sjöfors, som tränar laget tillsammans med Thomas Mårtensson.

Båda målvakterna har bytts ut, och stora delar av försvaret. Mittbacken Sanna Svensson är en av de nya. Hon spelar i U23-landslaget, och har internationell erfarenhet.

Skador kan ställa till stora problem

– Det ska bli väldigt spännande att spela i allsvenskan. Det är ju mitt första år här. Tidigare har jag spelat i Öster i division ett och i Åland United som blev finska mästare förra året, säger hon.

För Vittsjö har det gått relativt bra på försäsongen, trots de många nya spelarna. Det blev en knapp förlust i cupen mot Örebro. Matchen avgjordes på straffar och slutade 9-8.

Vittsjö är som sagt en liten klubb, och är sårbar om det blir många skador. Bredden är inte så stor.

– Det är en väldigt tunn trupp antalsmässigt. Vi är bara sexton utespelare, och vi vet att alla inte står till förfogande

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.