Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Trädgårdstider” har sänts sedan 2009 och alltid från Skåne. Nu har man precis bytt inspelningsplats och i kommande säsong husera man på en fyrlängad Skånegård. Foto: Johan Dernelius

Övergiven skånegård i Eslöv intas av SVT:s Trädgårdstider

Publicerad

Från en pytteliten kolonilott till en jättelik fyrlängad Skånegård. Inspelningsplatserna har vuxit successivt för SVT:s långkörare ”Trädgårdstider”. Även innehållet har vuxit – från att ha varit ett litet smalare program har Trädgårdstider nu fokus på både trädgård, byggande, mat och hemmafix.

Det var när programledarna började bygga större och större projekt som idéen på en flytt föddes. Men det var inte förrän seriens fotograf Andreas Rydbacken filmade serien ”Bror” i Eslövstrakten och av en händelse nämnde den övergivna gården för producenten Mattias Lenhoff som saker började hända.

– Vi vill gärna hålla den exakta adressen hemlig. Gården har stor potential och har stått övergiven länge. Eslövs kommun var med på noterna. Sedan har vi en fantastisk innergård där programledarna kan gå loss med sina stora kreativa projekt, säger Mattias Lenhoff.

Perfekt om det blir mycket regn

Inne på gården finns gott om utrymme för ett eget snickeri, ett litet rekvisitaförråd och möjlighet att spela in inomhus om den svenska sommaren skulle bjuda på regnigt väder.

– Programmet är väldigt populärt och det är inget skryt. Det vi jobbar med har ju blivit väldigt trendigt. Vi har ungefär lika många tittare som Sveriges största nyhetsprogram – Rapport. Ungefär en miljon. Vissa tittar på TV och andra tittar online, men där någonstans, säger Pernilla Månsson Colt.

Den lilla lusthuset har man sparat från förra trädgården och nu placerat i hjärtat av gården. Det lilla filmteamet följer här Malin Persson och John Taylor medan dom planerar inredningen. Foto: Johan Dernelius

Trädgårdstider hade premiär 2010. Programledare är Pernilla Månsson Colt, Tareq Taylor och John Taylor och sedan 2015 även inredningsstylisten Malin Persson. Första inspelningsstället, med de nuvarande programledarna, var en liten kolonilott i Malmö, sedan flyttade man till en gård utanför Södra Sandby och därefter en något större gård i samma kommun. Den nya säsongen spelas in på en gammal lantbruksfastighet som ägs av Eslövs kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer