Nybliven Malmöbo i huvudroll

Publicerad

Nu gör skådespelaren Claudia Galli Concha sin första större huvudroll i filmatiseringen av Camilla Läckbergs deckare Fjällbackamorden.

Vi har sett henne i tv-produktioner de senaste 20 åren. Steget in i skådespeleri togs via 90-tals såpan Skilda världar. Hon kom aldrig in på scenskolan, men har istället lyckats etablera sig som en av våra mer rutinerade tv-skådespelare. Tv-serierna ”Svensson, Svensson” och ”Starke man” är två folkkära exempel och på frågan vad det är regissörer faller för hos henne, svarar hon:

– Jag tror att jag är rätt alldaglig. Det är ganska lätt att göra om mig och jag får ofta se väldigt olika ut i de roller jag gör, säger Claudia Galli Concha.

Efter alla biroller gör hon nu sin första huvudroll i en storproduktion. Som Erica Falck i filmatiseringen av Camilla Läckbergs deckare Fjällbackamorden.

– Det som är läskigt och svårt med den här rollen är böckerna är så populära och jag tror att hela svenska folket har en klar bild av deras egen Erica Falck, säger Claudia Galli Concha.

Sedan en tid bor Claudia Galli Concha i Malmö. Nyblivne maken och regissören Manuel Concha är uppväxt i stadsdelen Lindängen. Därför låg det nära till hands att flytta söderut. Men inte bara därför.

– Vi har ett produktionsbolag tillsammans och vi får en helt annan arbetsro i Malmö. Dessutom tycker jag att integrationen har kommit så mycket längre i Malmö jämfört med Stockholm.

På kuppen har Claudia Galli Concha bytt favoritlag i fotbollsallsvenskan.

– Jag var tidigare djurgårdare, men det räckte att se och höra malmöklacken en gång så var man ju fast. Sedan är det ju så att min mans kusin är Matias Concha och det har så klart bidragit. Det är inte alla som kan ha sitt eget namn på matchtröjan, säger Claudia Galli Concha.

Se serien Fjällbackamorden på svt play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer