Men i Kävlinge är det glada tillrop.
– Det känns väldigt kul att det hamnar här så att vi också får något, det finns inte så mycket annat här i Kävlinge, säger David Bjurhede.
Han har följt diskussionerna på nätet där frågan väcker engagemang. Bygget av badet har blivit en politisk fråga och har bollats fram och tillbaka även i kommunhuset. I höstas utreddes planerna på nytt och då presenterades tre förslag.
Antingen skulle det byggas två nya badhus som får ersätta de nuvarande slitna badhusen i Löddeköpinge och Furulund, eller så skulle kommunen satsa alla kort på ett större badhus i Kävlinge.
– Sedan två år tillbaka har denna diskussion varit igång, eftersom vi vetat att badhusen måste förnyas. Nu har majoriteten enats om ett förslag och det blir att bygga ett badhus i Kävlinge, säger Pia Almström (M).
Hade hoppats på nysatsningar
Beslutet innebär att de två badhusen i Löddeköpinge och Furulund monteras ner. Reaktionerna lät inte dröja på sig.
– Kävlinge har redan en tågstation, ett bra gym, systembolag och bra restauranger. Furulund hade simhallen men nu förlorar vi även den, säger Sigfrid Lindhe som har bott i Furulund i nio år.
Istället hade han hoppats på kommunen skulle satsa på att förnya de nuvarande simhallarna.
– De hade kunnat se hur bra det är att vi tränar och att vi växer som tätort, säger han.
Tätorterna ligger en knapp mil ifrån varandra, ett avstånd som är överkomligt för en vuxen som vill cykla menar Sigfrid Lindhe, men för de mindre kommer det bli svårt att ta sig till den nya simhallen utan bil.
– Badhuset i Furulund är en populär motionsplats, dit kan jag gå eller cykla. Det är tråkigt men vi blir helt beroende av bilen nu, säger han.
”Tacksamma för beslut”
Pia Almström (M) menar att det delvis är en ekonomisk fråga, två badhus blir dyrare än. Enligt det nuvarande förslaget kommer kommunen att lägga 17 miljoner på det nya badhuset.
– Sådana här saker brukar bli bra när det väl är klart och man ser hur det blir. Vi är en ganska liten kommun och lägger vi badet i Kävlinge så blir det ganska enkelt att ta sig dit, säger hon.
På kulturförvaltningen är man framförallt nöjd med att ett beslut snart kommer fattas.
– Vi har två badhus som är gamla och slitna, så vi är tacksamma att vi har något slags beslut. Det som är sagt är att badhuset ska ha samma kapacitet som idag, men det är en politisk fråga, säger Johan Norrby, verksamhetschef på Kultur- och fritid i Kävlinge.
Kävlinge kommun i siffror
Kävlinges tätort är störst i kommunen med drygt 9000 invånare. Tätt därpå kommer Löddeköpinge med 7000 invånare. I Furulund bor det lite mer än 400 personer och det är också en av de tätorter som växer mest i kommunen. Sammanlagt bor det 30 000 personer i hela Kävlinge kommun.