Foto: TT

Nytt nätverk ska minska plasten i Skåne

Publicerad

Länsstyrelsen Skåne, Lunds universitet och ytterligare fem aktörer har startat ett nätverk för att minska plasten i den skånska naturen.

Nätverket ”Tänk om plast” är öppet för alla som är intresserade av frågan, både företag, kommuner, föreningar, privata initiativtagare, avfallshanterare, restauranger och idrottsklubbar.

– Det görs redan mycket på olika håll i Skåne för att minska utsläppen av plast. Genom att starta nätverket vill vi ta ett samlat grepp och länka samman olika aktörer och få en samlad effekt av insatserna, skriver Johanna Ragnarsson från länsstyrelsen Skåne och projektledare för ”Tänk om plast” i ett pressmeddelande.

Initiativet stöds av Region Skånes miljövårdsfond och målet för 2018 är att ta fram en skånsk plaststrategi som bestämmer inriktningen för det framtida arbetet.

– Vi hoppas att många ansluter sig. Vi kommer att genomföra flera seminarier och workshoppar. Nätverket ska kunna fungera som en plattform för framtida åtgärdsprojekt, skriver Ann-Marie Camper på Marint centrum i Simrishamn i pressmeddelandet.

Nätverkets aktörer

Visa

Kristianstad kommun

Lunds universitets

Hållbarhetsforum och forskningsprogrammet STEPS

Länsstyrelsen Skåne

Marint centrum i Simrishamn

Marint kunskapscenter i Malmö

Sweden Water Research

VA SYD

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer