Pantern har stora problem med ekonomin Foto: Bildbyrån

Ödesdag för IK Pantern – miljoner måste in före midnatt

Uppdaterad
Publicerad

In i det sista kämpar IK Pantern för sin överlevnad i Hockeyallsvenskan. Vid midnatt måste klubben ha skrapat ihop de miljoner som krävs för licensen.

– Jag sitter och jobbar på det. Kan inte kommentera just nu, säger Panterns ordförande Peter Nilsson när SVT pratar med honom på förmiddagen.

IK Pantern hotas av att uteslutas ur Hockeyallsvenskan. Svenska ishockeyförbundet kräver att alla klubbar har två miljoner i eget kapital. Pantern har skulder på flera miljoner.

– Vi måste få ett mail före midnatt. Det måste vara synliga pengar, säger Licensnämndens sekreterare John Alvemyr.

Men på förmiddagen den 31 maj har ännu inget mail skickats från Pantern. Malmöklubbens ordförande Peter Nilsson har de senaste veckorna antytt att det finns finansiärer som ska rädda IK Pantern.

– Jag kan inte kommentera just nu, säger Peter Nilsson när han svarar i telefonen.

När kan du göra det?

– I slutet av dagen.

Kan diskas

Om Pantern inte får ihop miljonerna till midnatt degraderas laget. Uppsalaklubben Almtuna sitter på nålar och väntar på Licensnämndens besked. Om Pantern diskas är det Almtuna som får platsen i Hockeyallsvenskan. Fler lag i lägre serier kan komma att påverkas.

– Det är därför vi vill pröva det här så skyndsamt som möjligt, säger John Alvemyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.