Pantern har stora problem med ekonomin Foto: Bildbyrån

Panterns kris – kan förlora elitlicensen

Uppdaterad
Publicerad

Det är en djup kris som IK Pantern är i, och nu släpper laget spelare för att laget måste spara pengar.

– Om det här löser sig måste Pantern landa där vi är och leva i verkligheten, säger Panterns ordförande Peter Nilsson till Sydsvenskan.

Malmöklubben behöver 7,5 miljoner för att klara elitlicensen, och kunna fortsätta spela i Hockeyallsvenskan. Det gör att klubben nu meddelat spelarna i A-laget att de är fria att lämna.

– Vi har som bekant meddelat spelare i A-truppen att vi på grund av vår situation har full förståelse och acceptans om de söker andra lösningar för sin fortsatta karriär, skriver klubben på sin hemsida.

Nu måste klubben kunna visa att man har ett positivt eget kapital, och en hållbar budget inför kommande säsong, senast 31 maj om Pantern ska spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Tre delmål för Pantern

I intervjun med Sydsvenskan så sätter ordförande Peter Nilsson upp tre mål. För det första att lösa det mest akuta med löner och skatter, för att sedan klara ekonomin så att föreningen överlever. Klubben behöver sedan dra in cirka fyra miljoner för att rensa bort skulder innan fokus kan läggas på att klara elitlicensen.

– Då har vi en brist på 7,5 miljoner. Det är de fyra miljonerna plus att vi behöver ett positivt eget kapital på 3,5 miljoner eftersom vi hade ett minus på 1,5 miljoner från förra säsongen som vi måste reglera gentemot ligan. Dessutom måste vi också säkra en budget för nästa säsong, säger Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.