Se när bilen kör in i kravallstaketet under upploppen i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under påskhelgens våldsamheter i Malmö greps en person efter att han kört in med bil i ett kravallstaket. Frilansjournalisten Anas Mohammed var på Skånegården för att filma Rasmus Paludans manifestation och såg när bilen kom körandes mot polisen.

Han stod bara några meter ifrån där bilen forcerade staketet. Enligt Anas Mohammed hade stämningen varit relativt lugn under Rasmus Paludans manifestation på Skånegården fram tills dess men nu blev han orolig.

– Jag blev rädd för min skull, för polisens och alla andra runt om kring. Jag tänkte att det kommer att bli sämre nu, det kommer bli värre, säger han.

Han tror inte att bilen hade en chans att nå fram till Rasmus Paludan men beskriver att den var nära polisen.

Föraren greps misstänkt för mordförsök

Personen som körde bilen greps direkt på platsen misstänkt för mordförsök. Han är nu släppt och SVT Nyheter Skåne har sökt åklagaren för att ställa frågor om utredningen men utan att lyckas nå henne.

I klippet ovan ser du fler bilder från händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.