Foto: Johan Dernelius SVT

39 vapen funna vid polisens jätterazzior i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under hela veckan har polisen i samverkan med bland annat Tullverket och Kronofogden slagit till på flera platser i Malmö inom den nationella särskilda insatsen Operation rimfrost. Dessutom säger polisen att de neutraliserat två nätverk med bombverksamhet i södra Sverige.

– Vi har tolv personer frihetsberövade. Vi har tagit 39 vapen i beslag och cirka ett kilo sprängämnen, säger Nico Miselli, operationsledare för rimfrost i region Syd, på en pressträff på Rättscentrum i Malmö.

Han uppger att man har sökt igenom över 729 fastigheter och 2 000 fordon.

Operation rimfrost startade i mitten av november i fjol och det är framför allt i Malmö och region Syd som man har haft förstärkning från andra regioner.

Den senaste tiden har man också lyckats som man säger neutraliserat två nätverk i södra Sverige som var inriktade på bomber .

-Det kommer märkas troligtvis i Malmö men även i andra delar av landet eftersom de här bomberna man tillverkat går ut i landet för att användas vid andra attentat.

Denna veckans tillslag går under namnet Operation Hagelstorm

729 genomsökta fastigheter/trappor

2 000 (cirka) kontrollerade fordon

39 vapen

1 kg sprängdeg

9 beslagspunkter narkotika

En större mängd ammunition

67 200 kronor i omhändertagna kontanter

41 upprättade polisanmälningar

3 fordon utmätta av Kronofogden

12 frihetsberövade

Källa: Polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.