Foto: Mikael Nilsson

Stor insats på Rosengård – 50-tal poliser på plats

Uppdaterad
Publicerad

Polisen lägger in nästa växel i Operation rimfrost. Under tisdagen gjordes flera kontroller. Bland annat syntes omkring 50 poliser vid en stor insats på Rosengård.

Enligt polisen kommer man, med start den här veckan, att befinna sig på ett flertal platser i Malmö, vilket kommer att vara tydligt för allmänheten.

– Det handlar om platser där det finns information om att det finns kriminella personer men även andra uppgifter som tangerar de fyra operationsmålen som finns i Operation rimfrost, säger Stefan Sintéus, kommenderingschef Operation rimfrost Syd i ett pressmeddelande från polisen.

Flera kontroller

Under tisdagsförmiddagens insats på Rosengård gjordes bland annat kontroller av bilar och utrymmen i bostäder och butiker.

– Vi arbetar intensivt i Malmö i bland annat allmänna utrymmen i bostadshus i källar- och vindslokaler där det ibland göms bland annat narkotika, säger Andy Roberts, lokalpolisområdeschef Malmö Norr i pressmeddelandet.

En person ska under insatsen på Rosengård ha frihetsberövats. Personen är misstänkt för att ha kastat någon typ av smällare mot polisens fordon.

Även Tullverkets personal har varit på plats på Rosengård.

Vill ha tips

Polisen vädjar i samband med insatserna om tips och iakttagelser från allmänheten.

– Vi vet att det finns andra platser som vi inte har upptäckt. Vi är i behov av att medborgarna tipsar oss, säger Andy Roberts.

Som SVT Skåne tidigare berättat kommer polisen också börja dela ut flygblad runt om i Malmö som bland annat innehåller information om hur man som medborgare kan hjälpa polisen.

Operation rimfrost är en så kallad nationell särskild händelse vilket innebär att region Syd får förstärkning från andra delar av landet. Syftet med Rimfrost är att minska sprängningar, skjutningar och andra effekter av den organiserade brottligheten. 

Reducera skjutningar och sprängdåd i gängmiljöer.

Reducera antal personer i kriminalitet med användning av tvångsmedel. 

Öka antalet beslagtagna vapen och sprängmedelskomponenter.

Öka de allmänna tryggheten.

Källa: Polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.